Ugrás a tartalomra

SZABADKAI TELEFONSZÁMOK: 064/1009-276; 064/8052-963

2020.06.07 - 19:15

Szerbia a koronavírus szempontjából az 54. legbiztonságosabb ország a világon

orvos

Szerbia a világon az 54. legbiztonságosabb ország a koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában, derül ki a Deep Knowledge Group szervezet által összeállított tanulmányból, amelyből az amerikai Forbes magazin szemlézett. Szerbia ezzel néhány balkáni országgal együtt olyan világhatalmakat előz meg, mint az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Nagy-Britannia. Magyarország a 18. helyen áll.

A lista első helyét Svájc szerezte meg, míg jelenleg a legveszélyesebb ország Dél-Szudán.

A régió országai közül a legmagasabban Szlovéniát rangsorolták, a 32. helyen áll. Horvátország a 36., Montenegró a 42., Bosznia-Hercegoniva pedig a 72. a listán.

Az USA az 58., Oroszország a 61., Nagy-Britannia pedig a 68. helyet szerezte meg.

A tíz legbiztonságosabb ország Svájc, Németország, Izrael, Szingapúr, Japán, Ausztria, Kína, Ausztrália, Új-Zéland és Észak-Korea.

A jelentés szerint jelenleg a legveszélyesebb régiók a Szaharától délre lévő afrikai államok, Dél-Amerika, valamint néhány közel-keleti és csendes-óceáni ország.

A listát 130 kvalitatív és kvantitatív paraméter alapján állították össze, valamint több mint 11 ezer információ alapján, mint például a karantén hatékonysága, a fertőzött személyek nyomon követése és felfedése, az egészségügyi rendszer stabilitása és a kormány hatékonysága.

A Forbes magazin megjegyzi, érdekes, hogy a járvány kezdetén azokat az országokat rangsorolták a legjobban, amelyek gyorsan reagáltak a válsághelyzetre, most viszont az első helyeket a legstabilabb gazdasággal rendelkező államok szerezték meg.

A tanulmányban hangsúlyozzák, Svájc és Németország erős gazdaságuk és az intézkedések enyhítése során mutatott elővigyázatosság miatt állnak az élen, írja a Tanjug.

Vajdaság Ma
Többi hír