Ugrás a tartalomra

SZABADKAI TELEFONSZÁMOK: 064/1009-276; 064/8052-963

2020.05.24 - 12:24

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

nyaralás

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.

Azt is közölték, hogy csak azok a szerbiai állampolgárok vehetnek igénybe ingyenes, vagyis az állam által támogatott gyógykezelést, akik olyan országokba utaznak, amelyekkel erről megállapodást kötöttek. Húsz ilyen állam van, ezek között nincs Görögország. Az esetleges gyógykezelés költségeit nem csak a koronavírus-fertőzés, illetve megbetegedés esetében, hanem minden más betegségnél sem térítik meg.

A megállapodás érvényes, így az díjtalan kezelés is lehetséges a következő államokba való utazáskor: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Nagy-Britannia, Olaszország, Luxemburg, Magyarország, Észak-Macedónia, Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Montenegró, Csehország, Szlovénia és Törökország.

De ez magában nem elég. A Köztársasági Egészségbiztosítási Alap kirendeltségeiben be kell szerezni egy kétnyelvű formanyomtatványt, illetve egy igazolást arról, hogy az orvosokból álló bizottság megállapította, a biztosított nem beteg, és nem is volt beteg az elmúlt 12 hónap folyamán, illetve nem szenved krónikus megbetegedésben. A véleményezés a fogak egészségére is kiterjed.

Pannon RTV
Többi hír